Slik holder du motivasjonen oppe gjennom hele skoleåret

Det er ikke uvanlig at motivasjonen går litt opp og ned i løpet av skoleåret. Trikset er bare å vite hvordan du skal håndtere det. Derfor har vi laget noen punkter som kan hjelpe deg om du trenger en motivasjonsboost.

Hva motiverte deg til å begynne?Slik holder du motivasjonen oppe
På starten av skoleåret er det naturlig å sitte med masse motivasjon, forventninger og spenning. Da er det lurt å skrive ned disse tankene i en bok. Denne boken er det fint å ta frem om du senere i semesteret sliter med faget, eller begynner å lure på hvorfor du begynte i det hele tatt. Da trenger du å minne deg selv på de målene du satte deg, og forventningene du hadde ved studiestart.

Lag en plan
For å holde motivasjon og tempo oppe gjennom hele utdanningen, kan det være lurt å lage en plan. Da får du en ryddig oversikt over planlagte oppgaver og lesedager. Dette vil gjøre det lettere for deg å skape en god progresjon, samtidig som du hele tiden har oversikt over kommende innleveringer. Dette kan også hjelpe deg med å få gode karakterer, da du har forberedt deg. Gode karakterer vil også være med på å holde motivasjonen oppe.

Ha et tydelig skille mellom skole og privatliv. Det er viktig at du har fullt fokus på pensum når du studerer. Konsekvensen av å ha mange distraksjoner mens du leser, er at du må bruke lenger tid på å forstå det du leser. Og bruker du mer tid enn nødvendig på skole ved siden av andre plikter, kan ofte motivasjonen synke. Skru av telefon, TV og andre distraksjoner når du leser. Sett deg inn i teksten og skriv notater underveis. Les gjennom notatene etter du har lest ferdig og repeter høyt for deg selv hva du sitter igjen med. Du vil da fort kjenne på hva du burde lese mer på, og hva du er komfortabel med.

Forbered deg på at alt ikke er like gøy
Tål at det er litt kjedelig. Alt er ikke morsomt eller lett hele tiden, men hvis du står i det, vil det bli bedre etter hvert. Dra deg selv opp, og ikke ned. Om du gjentatte ganger sier til deg selv at du er skolelei, blir dette en ond sirkel. Bruk mennesker rundt deg i perioder hvor motivasjonen er lav. Hent støtte i familie, venner eller andre som betyr mye for deg. Å få noen støttende ord fra noen du er glad i, kan ha en motiverende effekt. Vær ærlig med de rundt deg om at du syntes ting er vanskelig, slik at de kan få muligheten til å hjelpe deg på veien.

Det viktigste tipset av alle, er å aldri gi opp, selv om det er dager der du sliter med motivasjonen. Vi er her for å hjelpe deg gjennom hele studietiden. Ikke nøl med å ta kontakt med oss hvis du trenger en motivasjonsprat!