string(70) "https://treider.no/wp-content/uploads/2019/01/regnskapskonsulent-1.jpg"
	
h

Mye av det jeg har lært kan jeg bruke i arbeidslivet

Vi har intervjuet Adel som studerer regnskapskonsulent hos oss. Adel er hørselshemmet, og dette kan by på noen ekstra utfordringer i studiehverdagen.

Kan du fortelle oss litt kort om deg selv?
Jeg heter Adel og er 23 år gammel. Hobbyene mine er blant annet å trene, være med venner og se fotball på TV. Etter at jeg var ferdig på videregående, visste jeg ikke hva jeg skulle gjøre. Jeg fant ut at jeg ønsket en kortere utdanning der det var lett og komme ut i arbeid. Fagskoleutdanning hos Treider passet perfekt for å komme raskt ut i en jobb som regnskapskonsulent. Derfor begynte jeg på fagskoleutdanningen, Regnskapskonsulent.

Regnskapsstudent AdelHvorfor valgte du å studere regnskap?
For å være ærlig så har jeg ønsket å bli flymekaniker siden jeg var liten. Men det blir en for stor utfordring for meg med tanke på kommunikasjon på engelsk. Dessuten ser jeg litt dårlig. Derfor måtte jeg finne noe annet å studere, og siden jeg elsker matte, regnskap og økonomi så motiverte dette meg til å studere regnskap.

Hvordan har det vært å studere her så langt? Får du all hjelp du trenger?
Det har vært bra og jeg får den tilretteleggingen jeg trenger. Studietilværelsen er tilpasset meg, skjermene er tilpasset meg, jeg sitter nærmere læreren, jeg har faste tolker og de er der hele tiden. Den største utfordringen er å se mellom skjermen, tolkene og læreren. Det er slitsomt og utfordrende og jeg henger ofte litt etter fordi jeg må jo se på tolkene, og må ta det i mitt tempo. Jeg har også et fint samarbeid med læreren og jeg har gjennomført eksamen, så jeg er fornøyd med skolen. Mye av det jeg har lært, kan jeg bruke i arbeidslivet. I tillegg har jeg erfaring fra en praksisplass der jeg jobbet med regnskapssystemer, så jeg kjenner ofte igjen systemer vi går igjennom.

Hva er fremtidsplanen din?
Nå fokuserer jeg på skolen og skal søke på praksisplass. Deretter skal jeg forberede meg til eksamen, samt søke sommerjobb innen regnskap og økonomi. Etter sommerjobb er ønsket å få seg en fast stilling og etterhvert ta ekstra kurs for å fordype meg innen regnskap. Jeg vil kombinere jobb og kurs for å utvikle meg og få en solid kompetanse.

Vi ønsker Adel masse lykke til med resten av studiene og gleder oss til å følge han videre.