Jeg ønsket å bytte karriereretning

Vi har snakket med Bengt som går på utdanningen, Reiselivskoordinator. Han valgte å studere hos oss fordi han ønsker å omskolere seg. Fra før er han utdannet musikklektor og klaverpedagog, og nå ønsker han seg en karriere innen reiseliv.

Hvorfor valgte du å studere på Treider?Bengt går på reiselivskoordinator fordi han ønsket en karriereendring
Jeg valgte Treider fordi de kunne tilby en ettårig fagskoleutdanning innen et fagområde jeg har begynt å interessere meg mer og mer for de siste årene. Jeg er 53 år og er utdannet klaverpedagog og musikklektor, så i mitt tilfelle var dette snakk om en omskolering for mulig bytte av karriereretning. Det var også viktig at utdanningen var kort, da jeg ikke har anledning til å være langtidsstudent.

Hvordan trives du med studiene?
Jeg trives godt med studiene! Jeg hadde trivdes enda bedre om jeg hadde kunnet være 100 % student og slippe å jobbe i mine gamle yrker på ettermiddag og kveld over halve uka.

Hvor hadde du praksisen din?
Jeg hadde praksisen min hos Phoenix Travel i Göteborg.

Hvordan var det å være i praksis? Fikk du brukt det du har lært så langt?
Det var fint å være i praksis med ordnet arbeidstid fra 9 til 17. Plutselig har jeg jo fritid, og har til og med tid til å lage en anstendig middag hver dag. Slik har det ikke akkurat vært det siste året. Jeg har fått brukt en hel del av det jeg har lært til nå. Unntaket er reservasjonsprogrammet Amadeus, som jeg ikke har fått tatt ennå. Jeg hadde nok fått litt mer innsikt i hvordan dette fungerer i arbeidslivet ved reiseselskapet Phoenix Travel, om jeg da bare hadde fått tatt akkurat det kurset på forhånd.

Hva vil du si til de som vurderer å ta studier hos oss?
Til de som vurderer å studere hos Treider: Jeg kan bare snakke med bakgrunn i utdanningen, Reiselivskoordinator. Forbered deg på at det er langt mer travelt og intensivt enn man kanskje hadde trodd på forhånd. For meg har den store utfordringen vært å kombinere heltidsstudier med jobb ved siden av. Skal du det, må det planlegges grundig. Men om alt det ordner seg, er dette en utdanning som er veldig fokusert på å få studentene ut i arbeid innen studieårets slutt. Og det er positivt, synes jeg.

Vi ønsker Bengt masse lykke til med eksamen og jobbsøk!