Jeg hadde praksisen min i Nepal

Vi har snakket med Molly, som går på reiselivsutdanningen vår. Hun har nettopp fullført praksisen sin i Nepal.

Molly går på reiselivsutdanningen vår

Hvorfor valgte du å studere Reiselivskoordinator hos oss?
Jeg søkte på Reiselivskoordinator fordi jeg er interessert i reiseliv og turisme, og det var mange som snakket veldig positivt om Treider. For meg ble det avgjørende at det var en ettårig fagskoleutdanning, og at jeg visste at det var gode jobbmuligheter innen reiseliv etter studiene.

Hvor hadde du praksis og hvordan fikk du praksisplass?
Jeg hadde praksisen min på Ethical Travel Portal i Nepal. Jeg hadde veldig lyst til å ha praksis i utlandet. Da vi fikk en liste over tidligere praksisplasser på skolen, så jeg at Ethical Travel Portal stod på listen. Jeg snakket med faglærer for å få mer informasjon, og vi ble enige om at jeg skulle søke plass. Jeg sendte cv og søknad, og det tok bare noen dager før jeg fikk positivt svar. Deretter møtte jeg dem på ITB messen i Berlin for å ordne det formelle.

Molly hadde praksis i NepalHvilke arbeidsoppgaver har du hatt i praksisperioden?
Jeg har planlagt reiser i Norge (de får forespørsler fra hele verden). Kalkulert og satt opp budsjett for turer. Jeg har også lært hvordan jeg kan finne gode priser på hotell, cruise og fly, og hvor viktig det er med mark-up. Man skal tjene penger, men ikke ha høyere pris enn konkurrentene.

Hvordan var det å ha praksis i Nepal?
Det var veldig bra med kulturutveksling, og jeg har lært hvordan ting fungerer i Nepal. De er ikke så effektive, men de får jobben gjort. Her er det ingen som stresser (tror ikke de har det ordet i sitt språk).

Vi ønsker Molly masse lykke til videre med studiene!