Illustrasjon interiør

Ingvild Gulbrandsen (40) – interiørdrømmen ble virkelighet

Ingvild har nettopp fullført den ettårige utdanningen, Interiør, hos oss. Nå gleder hun seg til å gjøre hobbyen til karriere. Går du også med en drøm om å leve av interiørdesign? Vi har fortsatt noen få ledige plasser.

Interiør
På vår fagskoleutdanning i Interiør, lærer du om interiør i private og offentlige rom. Utdanningen gir deg teoretisk og praktisk kunnskap som gir grunnlag for å gå rett ut i jobb etter fullført utdanning.  Du får kunnskap om stilhistorie, målgrupper, trender, konseptutvikling og interiør.

Våre faglærere har tett kontakt med deg under hele utdanningen, og veiledning med fokus på faglig og kreativ utvikling vektlegges gjennom hele utdanningen. Vi har fokus på at du skal utvikle deg som individ og at du skal utvikle dine samarbeidsegenskaper. Summen av dette er det som skaper gode resultater.

Marit Andreassen

Fagansvarlig, Marit, forteller at året på interiørutdanningen er morsomt, men intenst. – Det kommer ikke gratis, men jeg blir alltid imponert over hvor mye studentene har lært i løpet av året når de legger frem mappene sine. Det viser at alle kan lære, hvis du bare bryr deg nok, sier hun. – Vi har tett kontakt med næringslivet, og som en del av utdanningens andre semester skal du gjennomføre en to ukers praksisperiode i en relevant bedrift. På våren reiser vi på studietur til verdens største møbelmesse i Milano, så her har du mye å glede deg til, avslutter hun.

Endelig klar for drømmejobben
Ingvild Gulbrandsen (40) jobbet med noe helt annet tidligere, men hadde behov for å gå i en annen retning. Hun ble nylig ferdig med fagskoleutdanningen, Interiør, hos oss. Nå gleder hun seg til å ta fatt på sin nye karriere som interiørdesigner. Vi tok en prat med henne for å høre hva hun synes om året som Treiderstudent.

Interiørdrømmen ble virkelighet

Hvorfor valgte du å studere på Treider?

– Jeg var klar for nye utfordringer, og valgte Treider fordi de har korte og yrkesrettede studier. Jeg begynner jo å bli voksen, så det passet meg godt. Drømmen er å designe eller innrede hus og leiligheter. I tillegg er jeg veldig glad i å være kreativ og finne gode løsninger som skaper en fin atmosfære i hus og hjem. Derfor valgte jeg interiørdesignerstudiet.

Hvordan opplevde du studieløpet?

– Jeg opplevde studieløpet som veldig hektisk, men hektisk på en god måte. Det var mye å lære innenfor faget, men vi hadde gode lærere som underviste på en kreativ måte. Det gjorde studiet både morsomt og lærerikt.

Hvilket skoleprosjekt har betydd mest for deg?

– Det er vindusutstillingen vi laget for Steen & Strøm julen 2017. Prosjektet var et samarbeid med Disney Norge, Oslo Runway, en snekker og norske anerkjente klesdesignere. Vi utformet alt fra idéen, til vindusscener med Disney-prinsesser. Vi jobbet døgnet rundt, og lagde alt fra trær til små mus. Prosjektet ble omtalt på TV, i aviser og i andre mediekanaler, og resultatet er nå beundret i faget vårt. Det var kjempestort og helt fantastisk å få jobbe med dette så tidlig i karrieren. Jeg er superstolt av hele klassen og alle som deltok.

Gjør drømmen til virkelighet
Ønsker du også å gjøre drømmen til virkelighet og jobbe med det du brenner for? Med våre korte, yrkesrettede fagskoleutdanninger kan du ha drømmejobben i sikte innen et år. Vi har fortsatt noen ledige plasser, men skynd deg- de fylles raskt opp! Om du er usikker på hvilken utdanning du skal velge, kan du ta en uforpliktende prat med en av våre studierådgivere.