Følg drømmen og gjør den til ditt levebrød!

Jeg heter Randi og jeg er lærer på Interiørutdanningen i Trondheim.

Randi lærer interiør

Jeg flyttet hjemmefra som 17 åring. Det å få pusse opp min egen leilighet var en drøm jeg hadde hatt lenge. Soverommet ble malt grønt og hvitstripet. Kjøkkenet tapetsert med franske aviser. Stuen ble malt brun og hovedveggen trukket med Marimekko-stoff. Madrasser ble trukket opp i brun fløyel og haugevis av puter i matchende farger ble sydd. Drømmeleiligheten var et faktum og husleia var kr.75,- pr.mnd.

Slik begynte min karriere som designer og produktutvikler. I 30 år har jeg jobbet som selvstendig næringsdrivende og fulgt drømmene mine. Jeg har jobbet med design og produktutvikling i Norge og i mange andre land. Det har gjort at jeg har blitt kjent med mange kulturer og mange ulike måter å tenke interiør, fargevalg og materialer på.

Interiør er et spennende fag med mange muligheter. Verden står ovenfor store miljø- og klimautfordringer. De utfordringene vil bli veldig synlig i måten vi skal innrede våre hjem og arbeidsplasser på. Det vil bli vanskeligere å kaste ting. Det betyr at vi som jobber med interiør må finne nye løsninger på hvordan vi skal innrede og utnytte de ressurser vi har. Kreativitet og praktisk tilnærming blir avgjørende.

Nå ser jeg virkelig frem til å kunne dele den kunnskapen og erfaringen med studentene. Jeg er utdannet håndverker og tekstil-ingeniør, så faktakunnskap blir også en veldig viktig del av undervisningen. Jeg gleder meg til å møte nye studenter, bli kjent med dem og hjelpe hver enkelt av dem til å finne, eller følge, sin drøm.