string(85) "https://treider.no/wp-content/uploads/2018/09/tannhelsesekretær-1-e1536598366509.jpg"
	
h

Bli tannhelsesekretær på nett!

Går du med en drøm om å bli tannhelsesekretær? Vår søsterskole, NKI, tilbyr nå det yrkesfaglige kurset, Tannhelsesekretær Vg3.

Hva er jobben til en tannhelsesekretær?
Som tannhelsesekretær assisterer du tannlegen under ulike behandlingssituasjoner. Du vil ha ansvaret for røntgenarbeid og enklere laboratoriearbeid. I tillegg vil du ha hovedansvaret for hygienen og smittevernet på tannklinikken, hvor rengjøring, sterilisering og vedlikehold av instrumenter og utstyr inngår.

Utdanningsløpet
For å oppnå autorisasjon som tannhelsesekretær, må du enten ta Helse- og oppvekstfag Vg1 og Helseservicefag Vg2 først, eller oppnå autorisasjonen som praksiskandidat. Da må du kunne vise til minimum 5 år med relevant praksis. Det er fagopplæringskontoret i de ulike fylkene som godkjenner praksis.

Tannhelsesekretær Vg3 er det ikke et krav om praksis, men vi anbefaler likevel at alle skaffer seg en praksisplass slik at teorien bli praktisert. Dette vil du bli testet i på den tverrfaglige eksamenen og den praktiske fagprøven. En mulighet er å skaffe seg en relevant praksisplass allerede på Vg1 eller Vg2, hvis du vet at det er tannhelsesekretær du ønsker å bli

Studer når du vil – hvor du vil!
På NKI foregår alle studier via nettstudier. Det betyr at du kan legge opp studieprogresjonen din selv. Dette kan være en stor fordel for mange, da det gir flere muligheter til å kombinere familie- og jobbsituasjon. Med god hjelp fra både lærere, studieledere og medelever, skapes det et spennende studieløp!