string(61) "https://treider.no/wp-content/uploads/2018/11/jobbsøknad.jpg"
	
h

3 gode råd til jobbsøknaden

Jeg heter Sturle og er karriererådgiver på Treider. Jeg har tidligere gitt tips til hvordan du får en god CV, og i dag vil jeg komme med noen tips til hvordan du skriver en god søknad. Det å skrive en god søknad kan være utfordrende på mange måter. Hva er viktigst å få med først? Hvordan passer jeg på å ikke skrive for mye? Hva er for mye? Hva er for lite? Hva er akkurat passe? Disse og MANGE andre spørsmål svirrer ofte rundt i hodene på de menneskene jeg jobber med når vi jobber med søknadsteksten. På bakgrunn av disse samtalene vil jeg komme med 3 råd i samme rekkefølge som du bør skrive det i søknadsteksten din i form av avsnitt:

Motivasjon – hvorfor søker du?
I dagens arbeidsmarked er det ekstremt viktig å kunne vise til motivasjonen din for å søke. Arbeidsgiveren har også dette spørsmålet i hodet sitt når de leser søknaden og vil høre enda mer om dette når du etter hvert kommer på intervjuet. Du bør i dette avsnittet svare på to spørsmål:

  1. Hvorfor søker du på akkurat denne stillingen?
  2. Hvorfor søker du hos akkurat denne arbeidsgiveren?

Svarer du på disse to spørsmålene så skiller du deg ut nettopp fordi din motivasjon for å søke kommer tydelig fram og den er unik for deg som person.

Erfaring – Kan du gjøre jobben?
Når arbeidsgiver har fått et godt svar på hvorfor du søker, ønsker de å forsikre seg om at du har relevant arbeids-/studieerfaring som viser at du er i stand til å takle arbeidsoppgavene du skal utføre i jobben. Ikke ta med all erfaringen du har, men løft fram den mest relevante og verdiøkende erfaringen du besitter.

Bidrag – Hvem er du, hvordan passer du inn og hvordan kommer du til å bidra på arbeidsplassen?
Her beskriver du deg selv, dine personlige egenskaper som er relevante for jobben og hvordan disse egenskapene vil komme fram i måten du kommer til å utføre jobben på. Her kan du vise til at du har satt deg inn i arbeidsmiljøet/kulturen i selskapet og dermed hvordan du passer inn der.

Lykke til i søknadsskrivingen 😊!